Home

Ut ur ekorrhjulet. Så blir du ekonomiskt fri av Oskar Lindberg & Mariel Leander Lindberg är en bok på samma tema som Jag lämnar ekorrhjulet som jag läste i mars och lika inspirerande! Sen är det lite som när jag ser filmen om paret som sålde allt och åkte världen runt i en husbil, det är galet fantastiskt men kanske inte riktigt genomförbart till 100 % i mitt liv just nu. Men det är dock otroligt vilket utrymme man kan skapa genom små förändringar!

Ett bättre liv till halva priset. Pengarna jag sparar ger mig tryggheten att sedan välja. Jag har inte följt deras bloggar (Farbror Fri och Enkel boning) så länge men vad jag har förstått så är båda ekonomer och har hållit ihop sedan universitetet och deras projekt började för länge, länge sedan och nu är de fortfarande unga med sina tre barn och helt oberoende och tar de uppdrag som de vill. De lever Svenssonliv i Leksand och såklart är kostnadsnivån en annan än i Stockholm.

Hur skapar jag då frihet genom att spara? ”Ut ur ekorrhjulet ger m a s s o r av tips och det är det som är så bra med den tycker jag. Mycket vi lägger våra pengar på är så galet! Vi fyller våra liv med prylar som begränsar vårt livsutrymme och tvingar oss att jobba ännu mer för att ha råd.

Lever de ett torftigt liv utan någonting? Tvärtom! Det handlar inte om att avstå, det handlar om att välja. Att jobba mindre och välja en alternativ livsstil verkar dock väcka mycket känslor och jag ser många upprörda kommentarer i bloggar som skriver om boken. Vid lunchbordet på jobbet gick diskussionerna heta kring vad som händer ”om alla slutar jobba, om ingen betalar skatt, procentantalet sjukskrivningar och arbetslösa i förhållande till de som arbetar”. Stora frågor som är omöjliga att lösa för gemene man.

Ha en fin fredag! ✨

4 tankar om “Ut ur ekorrhjulet

  1. Om alla slutar jobba och betala skatt så kommer alla att få en alternativ livsstil vare sig de vill eller inte. 🙂

  2. Ja alla borde kunna jobba mindre men några kanske måste gå före och visa vägen… 😃 Sedan tycker jag att det finns olika sätt att vara ”nyttig” i samhället…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s