Home

Vi hör av oss är en lite småobehaglig samling noveller med gemensamma nämnaren ”anställningsintervju”. Det är uppblåsta chefer, affärsägare utan gränser, arbetssökande som hellre går på a-kassa. Det är lögner, ytlighet och hypokondri. Ändå är det rätt komiskt och Jacob Sundberg beskriver så träffande! 😃

Det gör ingenting om karaktärerna är lite enkelspåriga och allt är totalt svart-vitt. Jag brukar ofta roa mig med att, när jag märker att saker inte går in, helt enkelt bara lyssna. Sitter ju själv med en del rekryteringar och just anställningsintervjun är ett mycket märkligt och ett till synes ojämlikt möte, egentligen är ju arbetsgivaren minst lika beroende av att hitta rätt kompetens som den arbetssökande behöver jobb. Därför gillade jag första novellen bäst, där den intervjuade tackar för sig när han märker att det inte passar. Den novellen beskriver så bra den smygrasism som är så vanlig, även bland de som betalar in 100 kr i månaden till Rädda barnen i Afrika.

Rekommenderas!

2 tankar om “Vi hör av oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s