Home

1. Jag vill till Indien igen. 🙏🌅

2. Jag är glad att jag inte lever i ett förhållande som ger mig krypningar. 💑

3. ”Utan dina andetag” spelades på mitt bröllop 💖💍

Jag sträckläser Karin Aspenströms Utan dina andetag som handlar om Evelyn och Eric, ett par i 30-årsåldern som reser två månader till Indien för att… ja, det är frågan; hitta tillbaks till vad de hade för 10 år sedan? För att se världens högsta berg? (som för övrigt ligger i Nepal) 🏔 För att det ingår i ”konceptet”?

I alla fall befinner de sig i Indien på klassiskt backpackermanér och för att sammanfatta handlingen:

Evelyn sitter och räknar minutrarna tills hon kan beställa ytterligare en öl medan Eric sitter djupt försjunken i sociala medier i sin telefon. Båda vantrivs. ”De är paret som ingen vill vara”. Den något trista stämningen bryts när Wolfman dyker upp; Erics författardrömmar börjar glöda igen och Evelyns sexlust vaknar. De tre ger sig ut på äventyr som slutar i katastrof, på alla plan.

Utan dina andetag skulle nog definieras som en relationsroman. Lägg till ett mord, lite knarksmuggling och ironiska beskrivningar av resenärerna som följer flödet i Mother India. Vad får vi då? Uppenbarligen något som är fängslande att läsa❗️😉 Lägg även till tvära kast som ”ska Evelyn/Eric lämna Eric/Evelyn eller inte, ja vi gör det, eller nä vi ångrar oss”. Jag hade mycket hellre sett någon typ av utveckling i denna roman, oavsett vad romanpersonerna gör för livsval. Som vanligt får jag krypningar av människor som inte gör någonting åt sina önskningar i livet, som traskar runt och anpassar sig hela tiden. Men, jag återupptar min research för platser jag vill besöka i Indien ✨

2 tankar om “Utan dina andetag

  1. Ha, ha, ler instämmande. Men jag läser hellre om märkliga människotyper, än att träffa dem i verkliga livet. Jag undrar också vad det är som gör att man läser denna bok, trots sina brister.

    • Jag tror att jag skulle ge wolfman exakt 5 minuter… betala hans uppehälle i veckor? Aldrig i livet!!!

      Intressant faktiskt, vad är det som gör att jag sträckläser..? Hmm 🤔

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s