Home

Flickan med sju namn är historien om Hyeonseo Lees väg från det fattiga och förtryckta Nordkorea till friheten och ett modernt liv i Sydkorea. Det är en fascinerande historia även om jag medger att jag tog tid på mig att läsa. Bitvis var den faktiskt mycket spännande men efter ett tag kändes handlingen ganska förutsägbar och det blir ju lite platt, som många andra biografier skrivna av andra. Jag läste tidigare Yeonmi Parks För att kunna leva och, kanske för att jag läste den först, den gav så mycket mer.

Men vill du lära dig mer om Nordkorea och hur livet ser ut i en diktatur med extrem kontroll, censur och påtvingad hyllning av ledaren så rekommenderar jag Flickan med sju namn. Liksom Yeonmi är Hyeonseo en mycket stark ung kvinna och hon är en inspiration tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s