Home

Det är få böcker jag ångrar att jag lånade på bibblan och inte köpte. Maria Borelius Hälsorevolutionen är en av dem; jag får lust att köpa tio exemplar och dela ut till människor jag tycker om, men behålla ett själv för att läsa igen och igen. HÄLSA är enligt Borelius helheten – maten, forskningen, träningen, skönheten och insikten; alla är de en del av en antiinflammatorisk livsstil. Jag känner så igen mig i hennes tankar, även om jag inte på långa vägar är lika bevandrad i vetenskapen. Vi behöver förändra våra liv, jag behöver förändra mitt liv. Vissa delar har jag redan, som träningen, jag känner i både kropp och själ hur gott löpningen gör. Andligheten och förundran över livet har jag också, det var en vändpunkt i mitt liv när jag öppnade ögonen och upptäckte tacksamheten. Livet blir så mycket lättare när negativ stress/energi försvinner. Maten och Meditationen har jag inte.

Hälsorevolutionen berättar på ett enkelt och ödmjukt sätt hur man äter för att må bra. Egentligen vet jag det ju redan, men nu känner jag mig full av energi att sätta igång. Jag är omgiven av vegetarianer och veganer och människor som har övergett sockret och jag tror helt enkelt det är en livsstil som kommit för att stanna. Jag gillar att Borelius inte har några pekpinnar, good enough räcker. Ta t.ex. om man försöker äta antiinflammatorisk kost 5 ggr om dagen. Det blir 35 mål på en vecka. Om man äter lunch ute några gånger eller blir bjuden på middag hos någon som ansträngt sig för ens skull; då äter man och njuter helt enkelt, det är ändå 30 mål kvar som man bestämmer över själv! Jag tycker också om att hon inte definierar mat som ”ren/oren”, ”clean” och ”detox” är ju termer som lägger en hel del skuld på ätandet… Vi lever alla olika liv och brottas mot orkeslöshet, maktlöshet, pengabrist, utsatthet, gener, sjukdom, uppfostran, kulturell tradition och preferenser och det är faktorer som gör att vi ibland inte lyckas såsom vi önskar. Vi kan inte dela upp och döma människor efter hur de äter och lever. Den egna kroppen däremot, den har vi fått att förvalta av livet, av våra föräldrar, av Gud, av de stora energierna och Borelius menar att därför får livsstilen aldrig vara ett mål i sig utan bör användas för att skapa en del av helheten.

Hälsorevolutionen är en fascinerande berättelse om en resa med ett sökande efter kunskap, om varför, och om man tycker det är intressant så får man svaren. Jag är mer intresserad av hur, och där får jag massor av tips hur hon gjorde och vilka vinster som finns i livet av att leva antiinflammatoriskt.

7 tankar om “Hälsorevolutionen

  1. Jag har lyssnat oavbrutet i timmar och tycker att boken är riktigt bra. Inga större nyheter för mig direkt men jag gillar att hon inte köper allt rakt av utan vill ha lite vetenskap bakom. Mycket intressant måste jag säga., Tack för tipsen trots att jag redan är frälst så att säga

  2. Ping: Bra bok – Bröstcancer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s