Home

Ledarskap, organisation och gruppsykologi är något som intresserat mig alltmer de senaste åren och jag har också sökt mig till jobb där jag har fått leda arbetet/kollegor i högre grad. Som lärare är man ju alltid ledare, i klassrummet/för eleverna och jag kan rabbla upp massor av roliga saker med att vara lärare. Nu har jag lämnat eleverna för att ”leda utbildningen”, ett något vagare uppdrag, men arbetsuppgifter har jag gott om 😅.

Ledarskap ja. Vad är det som gör någon till en god ledare..? Vilken chef passar mig? Sådant har jag funderat en hel del på och jag vet i alla fall i nuläget vad jag inte vill ha 😉 16 typer av chefer – och vad de säger till psykologen av Mattias Lundberg och Anders Wahlberg är en lättläst smådråplig bok om chefer med problem som kommer till psykologen på eget eller andras bevåg 😈. Det är uppblåsta egon, konflikträdsla, tillgänglighetsproblem, kontrollbehov och diverse oförmågor som ställer till det och av exemplen i boken så är det oftast personalen som har ”rätt” ( det finns dock ett par verkligen hopplösa fall som ombeds att sluta som chefer) men det är intressant hur man kan jobba med sig själv; göra om och göra rätt ✨

Jag hittar chefen jag inte stod ut att jobba under och jag hittar chefer som inspirerat mig. Personligen vill jag ha tydlighet med rak kommunikation, gemenskap, förtroende, tillit till att jag löser mina uppgifter självständigt, bollplank och humor. Så fick jag också frågan på anställningsintervjun vad jag förväntar mig av ledningen, och det bådar riktigt gott för framtiden på mitt nya jobb ✨.

Om du är chef eller intresserad av ledarskap tycker jag att du ska läsa den här! 😃

2 tankar om “16 typer av chefer

    • Det står bara att de är ”legitimerade psykologer, psykoterapeut och docent” den är rätt populärvetenskapligt skriven med egna iakttagelser o reflektioner, men det gör den lättläst och underhållande 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s