Home

Hela Olgas värld rasar när hennes man plötsligt lämnar henne för en annan yngre kvinna och Dagar av ensamhet är Elena Ferrantes bok om galenskapen som drabbar Olga. Det är riktigt jobbigt att läsa eftersom hon har två små barn och en hund att ta hand om, särskilt när sonen blir sjuk och Olga är helt inne i sin egen värld där ingenting väsentligt blir gjort och jag bara hoppas hela tiden att någon ska ringa på dörren och se hur illa det står till och omhänderta barnen.

Jag känner igen språket från Neapelsviten och det är lika fantastiskt här, men eftersom handlingen stannar i lägenheten/i Olgas sjukdom så njuter jag inte lika mycket. Olga är helt besatt av vad hennes fd man gör i sängen med nya kvinnan och detta beskrivs detaljerat. Lite intressant tänker jag, för hur många sjuka tankar tänker man inte just i en sådan situation (alla har vi väl någon gång varit Olga), men hur mycket delar man med sig egentligen..? Vad säger man, vad säger man inte, vad gör man, vad gör man inte och hur lång tid får man sörja..?

Men härda ut, det ljusnar till slut.

2 tankar om “Dagar av ensamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s