Home

Han berättar sin historia genom att föreställa sig hur hon upplever den. Jag tycker inte om det och det spelar ingen roll hur mycket hemma-man eller hur jämställd han försöker vara; det är ändå en man som lägger orden i en kvinnas mun.

Geir Gulliksens Berättelse om ett äktenskap handlar om ett par som lever i, tadaaa – ett äktenskap; som började med att båda lämnade sina befintliga relationer (mannen med en ettåring) och med den utgångspunkten är det ju inte helt förvånande att historien kommer att upprepa sig. Och det vet mannen någonstans hela tiden om. Det är hans största rädsla. Och enligt vad jag har förstått av psykologi- och självhjälpsböcker så ser han då förstås omedvetet till att detta händer.

Handlar boken om kärlek? Jag vet inte. Handlar den om äktenskapet? Jag vill svara nej på den frågan. Handlar den om den moderna människans syn på livet och rättigheten att leva ut sina lustar i stunden utan att ta hänsyn till inblandade..? Snarare det.

Skilsmässor är alltid smärtsamma och det är en omöjlighet att stanna kvar om man väl har bestämt sig. Men det är synd att vi inte är klokare när vi väljer 😉 .

4 tankar om “Berättelse om ett äktenskap

  1. Har läst den men minns faktiskt ingenting av den, så den gav tydligen inget bestående intryck. Läste i min noteringar om mycket sex och kroppsvätskor och sådant är jag ju för pryd för att lösa om, i alltför stor omfattning. Det är nog som du skrivet, betydligt mer om lustar än kärlek.

    • Minns ingenting om sex och kroppsvätskor, har för mig att det mesta var i mannens huvud, men nu har jag lämnat tillbaka boken och kommer inte att låna igen. (ursäkta sent svar, men det är något konstigt med kommentarer på inlägg som inte syns i min mobil 😦 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s