Home

IMG_3782.JPG

Love Warrior är en bok om kärlek och det passar ju bra inför stundande Alla hjärtans dag ❤ , dagen då vi alla blir påminda om hur (konsumtions)samhället tycker att vi ska leva.

Det är en fantastisk bok som jag sträckläser och den är både en spännande kärlekshistoria, en självbiografi, ett feministiskt manifest och en guide till personlig utveckling (jag vet, men det är faktiskt möjligt!). Författare är Glennon Doyle Melton och hon berättar om sin uppväxt med bulimi och alkoholproblem och den långa vägen tillbaka till att älska sig själv, och därmed vara kapabel att släppa in en annan människa på djupet. Det började med bloggen Momastery där hon blottade sin ångest och sina brister och uppenbarligen var hon inte ensam om att inte vara den perfekta mamman 😉 och det slutade med en bok.

Det är inte lätt att växa upp som en ung kvinna (eller för all del man) idag, och jag tror det har blivit värre för varje år. Skönhetsidealen som styr kostar både pengar och tid och är tydligt influerade av porrindustrins kvinnor – med långt svallande hår, stora bröst, långa naglar, mycket smink och onaturligt långa ögonfransar. Porrindustrins kvinna som enbart är till för mannen och jag tycker det är sorgligt när jag ser hur tonårstjejer och även vuxna kvinnor försöker efterleva detta sjuka ideal. Marknaden flåsar upphetsat för ju mer missnöjda vi är och ju mer vi behöver förändra, desto mer pengar tjänar företagen. Porren smyger sig in i Glennons och Craigs relation och de måste båda medvetet bekämpa den.

Love Warrior är väldigt ”amerikansk” i sitt upplägg med mamman som älskar sina tre barn överallt annat och verkligen ger allt till dem, som krigar för att upprätthålla kärnfamiljen och därmed förlåter sin make (trots att han svikit henne gång på gång i åratal) och sedan vänder sig till kyrkan för att hitta ett sammanhang. Kärnfamilj och kyrka – grunden för ett stabilt samhälle (?). Så har också Oprah Winfrey valt ut den till sin bokklubb och det bäddar ju för succé! Men jag köper konceptet 🙂 för den är som sagt otroligt spännande att läsa och det finns ett djup i den och jag kan välja att ta till mig de delar jag behöver för att bli en bättre människa.

Är du också en krigarkvinna?

4 tankar om “Love warrior

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s