Home

Det skadar inte att bli påmind om vad jag kan göra i vardagen för att bidra till jordens överlevnad…

Ekoenkelt av Pernilla Johansson ger en lätt och överskådlig ekoguide till olika områden som mat, hem, kläder, hudvård, transport, semester och arbetsplats. Inte så mycket nytt för mig egentligen men intrycket är något överväldigande när jag tänker på allting samtidigt. Självklart kan jag inte göra om hela mitt liv på en gång, utan ta en sak i taget, och många av de sakerna hon skriver om gör jag ju faktiskt redan.

Just nu funderar jag mycket på konsumtion och minimalism och försöker dra ner på alla inköp och rensa ut hemma, både med tanke på miljö och välbefinnande. Jag tror hudvårdsprodukter är mitt nästa område; att byta till ekologiska – jag använder redan så få och vissa ganska dyra så prismässigt kan det inte bli så stor skillnad.

Ekoenkelt kostar 45 kronor i pocket (jag lånade på bibblan ✌️) och borde vara obligatorisk läsning på gymnasiet – tänk vad vi skulle kunna förändra om vi fick de unga med oss…

Den är inte särskilt fängslande, utan mer som en informationsbroschyr med personlig touch och jag gillar att det inte finns några pekpinnar i den. Jag känner mig inte misslyckad när jag läser utan mer ”ja men det här kan jag också göra”. 🙂

2 tankar om “Ekoenkelt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s