Home


Kazuo Ishiguro fick Nobelpriset i litteratur 2017 och som vanligt kände jag inte ens igen namnet 🤔. Jag brukar inte direkt springa till hyllan med inbundna böcker eller ställa mig i kö på bibblan utan hellre vänta på bättre tider, eftersom jag vis av erfarenhet vet att jag inte är Nobelkommitténs målgrupp (vem är detta förresten?).

Lite rörande hade 14-årige sonen köpt Vi som var föräldralösa till mig i julklapp och jag påbörjade läsningen för över två veckor sedan – och nu är jag äntligen klar! Gillade mycket bilden av mig själv där jag satt i soffan eller på flygplatsstolen och läste ”litteratur av god kvalitet” 👌😅 mer än vad jag gillade själva boken faktiskt. Jag har (som vanligt) svårt att se storheten i Nobelpristagares verk, men naturligtvis är det ju ett författarskap som premieras. I mitt fall blir det nog inte några fler djupdykningar i Kazuo Ishiguros. Det skulle i så fall vara för att jag lockas av titeln Never let me go och hans vackra bokomslag.

Så, Vi som var föräldralösa, handlar om att resa tillbaka till barndomen, att se sambanden mellan det vi gör som vuxna och det vi upplevde som barn. Det är ju intressant till en viss gräns. I Christopher Banks fall innebär det att han ägnar sin yrkeskarriär åt att vara en skicklig privatdetektiv, detta baserat på hans föräldrars mystiska försvinnande när han var barn. Det hade kunnat vara en fantastisk historia, men den fångar mig inte.

Det brukar inte bli så mycket läsning när jag är på semester, det finns alltför mycket att uppleva och jag ägnar mycket tid åt att googla på landet och läsa om olika saker. Dessutom så åkte vi med alla barnen i familjen och jag har prioriterat att umgås och prata med dem. Kan även erkänna att efter långa dagar på sightseeing, havet eller stranden så är jag helt slut på kvällen och somnar efter 10 min. Särskilt med ett sömnpiller som Vi som var föräldralösa ;). Idag är det sista dagen i U.A.E och passande nog är jag också klar med Ishiguro. 

3 tankar om “Vi som var föräldralösa

  1. Jag har läst två av Ishigurus böcker. Tydligen så är de väldigt olika. Din bok har jag inte läst, men kanske blir det av någon dag. Never let me go- kommer jag definitivt att vilja läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s