Home


… är en sanning med modifikation -bevingade ord på min blogg och slogan för Akademibokhandeln… Ja å ena sidan reser jag när jag läser å andra sidan är det inte alls samma sak att läsa som att resa. Och hur mycket ska man egentligen läsa om ett resmål innan man åker dit? 

Jag har börjat läsa på allt mer de senaste åren, tycker det ger så otroligt mycket mer när jag väl är där och jag vill välja ”rätt” stad, stadsdel, hotell etc. Däremot vill jag inte veta ”allt”-  jag sitter till exempel inte och kollar på youtube hur en plats ser ut, kanske för att jag vill uppleva den ”själv” för första gången. 

I vilket fall, mannen och barnen ville åka till Dubai, en stad som verkligen var längst ner på min önskelista men efter att ha hittat en Lonely Planet om Oman & Förenade Arabemiraten så insåg jag att det fanns gott om fascinerande saker att göra och se (mer än att shoppa, åka upp i höga hus och kolla sportbilar) så flygbiljetter inköptes. Bara det när vi skulle boka hotell (med pool) för fem personer så insåg vi att Dubai Downtown eller Jumeirah inte riktigt var vår prisklass. Jag hittar ”stadsdelen” Sharjah som enligt mina informationskällor skulle ligga ca 10 km från Dubai och ha en ”äldre och mer genuin karaktär med bazarer och levande folkliv”. Jo tjena, de där 10 kilometrarna måste ha mätts någonstans i ytterkanten av båda och det var exakt samma höghus och breda motorvägar utan trottoarer som inne i Dubai. Gatuförsäljning existerar överhuvudtaget inte i UAE (United Arab Emirates) och folkliv ja, det består mestadels av ryska turister och pakistanska gästarbetare. Borde kanske ha konsulterat youtube där. Kan även tillägga att bussar eller tunnelbana inte existerar, och taxiresan går genom två vägtullar samt att en extra ”delstatsavgift” läggs på varje resa (som under rusningstid kunde ta drygt en timme) – så valet av geografisk plats kändes inte helt genomtänkt… Oops! 

Men, för att komma till saken: på hotellrummet ligger som en glad överaskning en bok om Sharjah 🙂 vilken service! Så borde alla hotell tänka; i stället för att lägga in hårtork och gratis tofflor – lägg in en guidebok på rummet! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s