Home


Mycket är mycket förutsägbart här i livet och också universellt; våra öden liknar varandra, trots känslan av att vara unik, och konstigt vore väl annars så många miljarder människor vi är som trampar runt här på planeten. Alain de Bottons Kärlekens väg handlar om Rabihs och Kirstens kärlekshistoria och om alla andra kärlekshistorier som följer samma snitslade bana. Jag får en och annan aha-upplevelse 😉 . 

Först kommer förälskelsen och den osäkra tiden då man visar sig från sin bästa sida och är mycket blind när det gäller att se den andra i rätt ljus. 

Sedan gifter man sig och flyttar ihop. Det är tryggt och hemtrevligt. Det egna utrymmet minimeras, men tvåsamhetens fördelar överväger. 

Sedan kommer barnen och äter upp all energi och passion och hemmet blir ett fängelse. Man flyr var för sig och hoppsan kanske en liten otrohetsaffär inleds. 

Till slut åldras man och inser att livet inte blev märkvärdigare än så, barnen växer upp och tacksamheten infinner sig över att inte vara ensam. 

Där slutar Kärlekens väg och jag väntade faktiskt just på slutet, för den falnade en bit in i texten och Rabihs och Kirstens kärlekshistoria var inte lika intressant som i början, ironiskt nog. 

Detta är alltså vad man bör veta när man ger sig in i ett äktenskap! 🙂 Frågan är dock om det ens är möjligt att ha så god självinsikt vid den unga ålder man lämpligtvis (med tanke på fertilitet och ork) gifter sig och bildar familj; att se vilket bagage man själv har med sig och vilket bagage ens partner parkerar på hyllan kommer med åren och livserfarenheten. Hans roman/självhjälpsbok bygger på anknytningsteorin, teorin som i mina ögon förklarar det mesta! 🙂

 Och jag vill tro på människans förmåga till förändring, om hon själv vill alltså…

4 tankar om “Kärlekens väg

  1. Jag skrev att du har vågat ge dig ut på den där resan igen. Det är modigt.
    Själv insåg jag för över 10 år sedan att jag var otrygg-undvikande och att jag alltid (efter det med) letar efter män som bekräftar det. Därför väljer jag bort det nu.

    • Så länge positivt överväger negativt så sitter jag på tåget 😉 och med min otrygga anknytning så söker jag i stället bekräftelse … 😉 modigt eller nödvändigt är alltså oklart 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s