Home


Så skulle man kunna sammanfatta vissa möten eller vissa dagar på jobbet 😉 Jag undrar helt enkelt vad folk håller på med och förstår inte alls hur de tänker… Så när jag såg den här titeln och dessutom hade en gratisbok att håva in på Pocketshop då kunde jag inte låta bli. Att jag sedan bjöd någon annan på läsningen vid perrongen i Slussen och fick köpa boken i alla fall, det var ju typiskt. Typiskt en viss personlighetstyp faktiskt, enligt boken.

Älskar ju självhjälpsböcker (varning I know) och eftersom jag just nu sitter på en ledarskapstjänst så tycker jag det är jätteintressant med grupppsykologi… Thomas Erikssons Omgiven av idioter. Hur man förstår de som inte går att förstå är underhållande och har hög igenkänningsfaktor 🙂 . Identifierade snabbt mig själv i de olika färgkombinationerna och även mannen och jag tycker jag har bra koll på de flesta i min vänskapskrets och på min arbetsplats. Det ger vissa förklaringar om man säger så ;).

För er som känner mig eller kan läsa mellan raderna på min blogg så kan ni nog gissa att jag har en hel del rött i mig och det betyder driven, ambitiös, viljestark, självständig och beslutsam och snabb – egenskaper som inte nödvändigtvis uppskattas på en arbetsplats. Man blir den där jobbiga blåslampan liksom.  En röd person är väldigt jag-fokuserad så det klart att jag babblar på om vad jag tycker och tänker i min alldeles egna blogg hahaha 🙂 .  Om man sedan har en hel del gult i sig, det vill säga gillar att ha roligt och skratta och berätta anekdoter och vara social på arbetstid, ja då retar man gallfeber på de mer introverta och konflikträdda gröna och blå personerna. Vem har förresten mest idioter runt omkring sig? Jo, de röda. Som tur är har jag inte speciellt mycket ilska inom mig så jag brukar inte gå omkring och vara arg.

I vilket fall som helst så fick jag chefen att beställa in ett exemplar till alla i personalen och vi kom överens om att läsa den som kompetensutveckling och det ska verkligen bli intressant när diskussionerna kommer igång. To be continued.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s