Home

livet

Kan inte påminna mig om att jag läst något av Jojo Moyes tidigare men har sett hennes böcker i bokhandeln och förstått att hon är stor av skyltningen. Livet efter dig är en sådan där feel good kärleksroman som man lätt fastnar i och sträckläser men om man tänker efter så är den rätt dravlig 😉 .

Louisa Clark är en 27-årig tjej som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar och miljön är brittisk arbetarklass fast de alla aldrig lyckas ha ett jobb samtidigt, så det är en ständig jakt på pengar för att överleva. Hon blir uppsagd och får genom arbetsförmedlingen ett jobb som personlig assistent hos en handikappad man – som visar sig vara en mycket snygg och rik man i 30-årsåldern och handlingen är given… Problemet är bara att med totalförlamning från halsen och nedåt så är det svårt att få till det happy end-slut som genren feel good normalt kräver… Men jag är inte den som är den, ska nog ge mig ut och leta efter uppföljaren Arvet efter dig; jag vill ju veta om Louisa gör något av sitt liv eller inte. Eller så här; det klart hon gör eftersom det är fiktion, jag vill helt enkelt koppla av några timmar i soffan med en trevlig och lättläst bok 🙂 . Det är ju ändå min sista semesterdag idag vojne vojne vad det är synd om mig! 😉

Karaktärerna är naturligtvis rätt ensidiga och gör ungefär det som förväntas av dem. Ungefär som i Fifty Shades är de inte särskilt verklighetsförankrade och det blir extra tydligt när någon av dem har ett specialintresse, som Louisas pojkvän Patrick som oftast benämns som ”marathonmannen” och jag reagerar på hur fanatiskt han beskrivs, det känns som att Jojo Moyes aldrig tidigare kommit i kontakt med människor som springer långdistans eller tävlar i triathlon utan har samlat alla sina förutfattade meningar om deras drivkrafter, näringsintag och trångsynthet i bokens karaktär Patrick. Som om det skulle gå att träna och springa marathon och samtidigt leva på sallad!

Inte helt oväntat så recenserar ingen av de stora dagstidningarna boken, även om den vunnit priser i England. Snyftinnehållet à la Askungen har förstås förvandlat den till film, och då lär ju likheten med En oväntad vänskap bli ännu större…

 

3 tankar om “Livet efter dig

  1. Känner inte riktigt igen mig i din beskrivning. Att ta upp temat aktiv dödshjälp ser jag inte som så vanligt och definitivt inte som dravel.
    Likheten med en oväntad vänskap är väl rullstolen. Den är baserad på en verklig händelse.

  2. Ping: Arvet efter dig | Läsenär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s