Home

forni

Men näst intill.

Mitt närmaste bibliotek är numer Solna och jag har inte blivit sådär riktigt kär än så länge. Jag traskade i alla fall dit häromdagen och kollade vad de hade på snabblån – ingenting som jag kände igen eller blev särskilt lockad av, men jag plockade på mig Michaela Fornis Jag är inte perfekt, tyvärr .

Det är enligt baksidetexten ”en kombinerad dagbok, peppbok och självhjälpsbok” skriven av bloggaren och författaren (? aldrig hört talas om) Michaela Forni – ”berättelser, råd och actionplaner att ta till hjälp när ångesten slår till eller kraven på perfektion och lycka känns oöverstigliga”. Har inga direkta problem med ångest eller krav på perfektion men tänkte att det kan vara kul att läsa vad en ung trendig kvinna skriver om saken och eftersom den är så lättläst så plöjde jag den på ett par timmar.

Hon börjar med ångest och jag kan tänka mig att många känner igen sig och utifrån det så går hon vidare med svartsjuka, avundsjuka, gå in i väggen och att vara en prestationsprinsessa. Kan tänka mig att massor av unga (och föralldel äldre) kvinnor känner igen sig och kan bli inspirerade av henne. Forni är bästa väninnan som ger välmenande råd till ”dig” (mig), och hon är sådär härligt perfekt sympatisk, klok och livserfaren. Som bara en 25-åring kan vara.

Ju mer jag läser desto mer börjar en lätt ångest och irritation komma – hur i hela friden kan hon ha nått så långt i karriären, tjänat de pengarna, rest så mycket och gjort så många roliga saker..? Och givetvis har hon den perfekta pojkvännen, de fantastiska väninnorna, känner alla betydelsefulla personer som är värda att känna, bor mitt i stan och är otroligt vacker… Lägg till balans i livet med träning, god mat, självutlämnande samtal med psykolog och karriärcoach och vi har Miss Fucking Perfect. Och plötsligt gillar jag inte alls hennes boktitel. Har jag blivit den målgrupp hon skriver för när jag läste?? Hon pratar om att avfölja instakonton som gör att man mår dåligt, är hon inte själv just exempel på ett sådant? I slutet av boken gör hon en lista över ”personer som inspirerar henne”. Som av en händelse är de flesta kända bloggerskor och medieprofiler. Klubben för inbördes beundran alltså.

Och som ni ser har jag inte kommit tillräckligt långt i min självutveckling eftersom jag när jag läser i stället börjar tänka på vad jag har och inte har och hur deprimerande det är att vara långt ifrån 25 och ha framtiden för mig och jag hatar mig själv när jag börjar jämföra mig med andra, det är så lågt och jag brukar verkligen försöka stå över det. Glädjas åt andras framgångar. Varje stark kvinna är en seger för mänskligheten. Materiell lycka är inte riktig lycka. Skönhet är inte beständig. Be så ska du få.

Halleluja. Nu ska jag efter en härlig frukost med en stund av positiv självreflektion bege mig till gymmet för att även kroppen ska få sitt. Kropp och själ i balans i vårsolen! 😉

6 tankar om “Jag är inte perfekt, tyvärr

  1. Haha! Den boken kommer aldrig att få hälsa på här hemma.
    Jag bara älskar dina ord om hur livserfaren en 25-åring kan vara. Tänker vidare på ”klubben för inbördes beundran”, eftersom jag reagerat när jag läst de där korta raderna från andra författare på böcker. Kompisar rekommendera kompisar. Tom fotona på de olika författarna ser likadana ut, troligen samma fotograf. 😉

    • Tack! Ibland väljer jag böcker av unga författare, vill gärna följa förändringar och trender och jag vill inte bli en sån som dömer ut pga ålder… jag noterade en mening ”jag fick alla mina skrivuppdrag i bardisken”, ganska hemskt att det hänger på hur charmig och snygg man är på nattklubben för att få jobbet! Hela kultursektorn fungerar väl så som du beskriver..? Hälsningar från surtanten 😜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s