Home

indien

Nu har den stått i bokhyllan i över 16 år – Lonely Planet-guiden om Indien, om inte hånskrattat så åtminstone blinkat menande åt mig då och då 😉 och jag har plockat fram den med jämna mellanrum, bläddrat lite och drömt vidare…och väntat på…jag vet inte jag.

Jag köpte den på min första Asienresa, fullt övertygad om att jag bara skulle hem och mellanlanda och jobba ihop pengar för att sticka igen. Då skulle jag göra Indien, Indonesien, Kambodja och… Jag hade storslagna planer… 🙂 Det som hände var att jag träffade pappan till mitt barn och fortsättningen är väl ganska given… Så länge vi levde ihop reste vi inte så mycket och jag var väldigt nöjd med det, så det finns ingen bitterhet över att jag missat något utan jag gjorde bara andra saker helt enkelt.

Men nu är tiden rätt; sonen är äldre och min man älskar att resa lika mycket som jag så det är typ det vi lägger pengarna på och nu har vi alltså bokat biljetter till Indien i slutet på februari!! Sonen vill absolut inte följa med, inget Taj Mahal i världen kan tydligen kompensera en långresa utan sol och hav, så då kan jag med gott samvete lämna honom hemma och bonusbarnen är för små tycker mannen. Och kanske lika bra att inte ha barnen med, för lite orolig är jag måste jag erkänna, mest för all fattigdom, all trängsel och smuts och jag tror inte det blir i närheten av lika avkopplande som resan till Bali eller Kambodja. Däremot tror jag intrycken kommer att vara maxade, och jag bläddrar febrilt i de avsnitten som inte är inaktuella och googlar på nätet och planerar vad vi ska se och göra. Däremot tänker jag inte boka alla hotell och resor hemifrån, så inrutat vill jag inte resa, men eftersom vi landar tidig morgon i New Delhi så har vi dock fixat boende där för två nätter. Jag kan knappt vänta tills vi landar!

Jag funderar på det där med guideböckernas innehåll och om de säljer lika bra nu, som säg för tjugo år sedan. Resenärer idag behöver ju bara slå på webbläsaren för att få den mesta informationen som behövs och med ett par enkla klick är allt ordnat och klart. Eller så behöver backpackermänniskor fortfarande sina Lonely Planet och kommer alltid att göra det. Och min ska i alla fall få följa med till Indien och sedan begravas där, kanske i den heliga floden Ganges i Varanasi..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s