Home

bild-19

Efter Joyce Carol Oates våldtäktsroman får Denise Rudbergs Disa slinka ner, som en fluffig sliskig bakelse med tomma kalorier, som inte lämnar något bestående intryck… Det var länge sedan jag läste Denise Rudberg och den här var inte ens i närheten av hennes tidigare chick-litromaner som jag faktiskt tyckt ganska bra om (och där kommer skäms-faktorn in som du märker), men som vanligt dras jag med och lyckas läsa ut boken på mindre än ett dygn (har i och för sig en timmes pendling till jobbet 🙂 )

Om du är lite nyfiken på hur unga, snygga och rika tjejer lever på Östermalm så kan du glutta in i Disas värld, även om just likviditeten är ett ständigt problem. Du får ett ständigt vin- och drinkhinkande, häng med väninnorna och besök på olika restauranger och caféer. Det känner jag igen från Rudbergs tidigare böcker – det ska konstant ätas och drickas något.Och eftersom jag varken är ung, från Stockholm eller har rört mig bland ”fina folket” så har jag ju noll koll, jag går på vad som helst…:)

Huvudpersonen är en ganska tragisk figur, som inte får ihop varken jobb eller vardag. Tänk dig en tjej i Lyxfällan som står där med alla räkningarna och påminnelserna och breven från Kronofogden i en byrålåda och berättar om sina sms-lån hon tagit för att köpa nya kläder eller gå ut på krogen – det är Disa. Det nya jobbet har hon ljugit för att få och missköter redan från början och får såklart inte behålla. Men tur i kärlek har hon och mycket goda väninnor, och eftersom det är Denise Rudberg och Östermalm så gräver hon i lådorna och hittar lite arvegods – guldsmycken och pärlhalsband som löser alla problem och…

slutet gott allting gott!

 

2 tankar om “Sthlm Queens – Disa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s