Home

bild (9)

Visst vill jag veta hur det går för systrarna Kristin och Marie, även om det är rätt förutsägbart från första början, så jag fortsätter läsa av bara farten. Och det är rätt avkopplande läsning. Allt behöver inte vara politiskt, smart, fantastiskt eller intressant. Den här romanen påminner mycket om det jag läst tidigare av Denise Rudberg.

En av systrarna har gjort en klassresa; studerat till jurist och gift sig rikt. Största problemet är svärmor på Öfvre Östermalm. Den andra fastnade i hemstaden med arbete på förskola och giftemål med fel man. Båda måste göra livsavgörande val och därav titeln Tills något annat tar vid. Men nu ska det bli ändring av och jag får följa med på deras väg mot sann lycka. Allt går smidigt och framgångar, vackra män och lägenheter i centrala Stockholm bara trillar ner från himlen.

Systrarnas relation är i början minst sagt frostig men naturligtvis tinar den upp med antalet boksidor. Jag hade velat ha förklaringar till deras beteenden och ett psykologiskt djup i karaktärerna, men ungefär som när man köper en macka på Pressbyrån – man får knappast något extraordinärt – men fralla, hushållsost, ett salladsblad och en gurkskiva duger bra ibland.

2 tankar om “Tills något annat tar vid

    • Tack för att du tog dig tid att läsa! Du är den första författare som läst ngt av mina inlägg!! 🙂 en ngt märklig känsla faktiskt – när en riktig person framträder, i stället för att det bara är text… Läser gärna mer av dig i framtiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s