Home

CreedHeader

Boxning är organiserat slagsmål. Man blir hjärnskadad av boxning. Boxning är vidrigt att titta på. Ändå kan jag inte låta bli att älska Rocky-filmerna, de gamla filmerna från 80-talet om Rocky Balboa som slåss för sin ära, heder och kärlek och allt var det nu är. Det är inte för boxningen jag tittat på dem, utan för hans kamp. När han flyger fram genom Philadelphia i sina grå joggingkläder och platta gymnastikskor (inga Nike Air superduperdämpning här inte) upp och ner för trapporna med Eye of a Tiger på högsta volym, då känner jag att jag också kan. Jag ska inte upp i ringen och slåss men jag ska banne mig runt ett marathon igen. Kan Rocky så kan jag 🙂 och det måste vara därför filmerna blev så stora. Han symboliserar drömmen om att allt är möjligt.

Sylvester Stallone är tillbaka i filmen Creed och vi är rörande eniga om filmvalet; mannen, sonen, hans son och jag, den måste ju vara något extra när Stallone till och med är Oscarsnominerad 😉 eller så är det Rocky-ikonstatusen som spökar. Han är bättre än någonsin och i det här fallet betyder det riktigt trovärdig för en gångs skull ;). Han får vara gammal, gråhårig och cancersjuk och det passar honom bättre än uppumpad med färgat hår. Naturligtvis tar han sig an en ung lovande talang och vi är tillbaka på den ruffiga boxningsklubben, bland sandsäckarna, hopprepen och drömmarna. Drömmen om att boxa sig ur fattigdomen och bli någonting.

Adonis väljer boxningen framför karriären på banken. Han faller för den vackra grannen under som är sångerska och musiker. Han satsar allt på det han tror på och jag sugs med i energin. På samma sätt som Rocky och Adriana var självklara är Adonis och Bianca det. När han frågar varför hon sjunger (hon har en hörselskada som kommer leda till att hon blir döv) så svarar hon ”det får mig att känna mig levande” och det tycker jag är en ganska bra livsfilosofi när man tänker över sina val. Varför springer du långdistans?

Det får mig att känna mig levande. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s