Home

Så blev det äntligen den 30 januari, kvällen då jag skulle lyssna på Lena Andersson. Så här dagen efter är det nog samtalen med väninnorna som gav mer än den timslånga intervjun med Lena.

Det handlar om kärleken, om passionen och om längtan efter det ena och det andra, som gör oss radiostyrda utan vett och sans, som Ester Nilsson (Egenmäktigt förfarande och Utan personligt ansvar). Vi har alla varit Ester Nilsson och däri ligger försäljningssuccén. Vi vill dock inte erkänna hur mycket eller hur nära i tid vi befann oss där, eller vi kanske till och med är Ester Nilsson just nu, vem vet? 😉

Varför är det alltid så att kvinnliga författare likställs med sina huvudpersoner, som om Lena och Ester är den samma och samtalet rör sig mer eller mindre indirekt kring hennes personliga erfarenheter och kärlekshistorier. Vi spekulerar om hon är lesbisk, vad nu det har för relevans. Vi skärskådar hennes utseende och kommenterar hennes bruna manchesterkavaj, oformliga hår och foträta skor. Vi googlar på hennes ålder och förfasas över siffran, som ligger alldeles för nära vår egen. En kvinnas utseende är alltid relevant i alla sammanhang, visst är det konstigt?

bild1

Till vår besvikelse så finns ingen tredje bok planerad, men jag undrar jag. Hon verkar alldeles för intelligent för att inte ta chansen att tjäna en massa pengar på en uppföljare. Jag funderar på hur en uppföljare skulle kunna se ut. Den måste vara värre. Vi vill inte lyssna när Lena bestämt hävdar att Ester har lärt sig något, fått principer, som gör att hon väljer bättre män och att det därför inte kommer att bli en bok nummer tre. Det är förresten intressant hur hon en bit in i intervjun kommer in på just männen; Hugo och Olof, att det är de som bär skulden. Ester själv är utan ansvar. Det är där jag tycker att hon avslöjar sig, om vi nu är ute efter att bevisa att Ester Nilssons kärleksbravader och stalkeräventyr är Lena Anderssons högst egna personliga erfarenheter. Men i alla fall, en tredje bok skulle kunna handla om att Ester åker på semester till ett varmt land, förslagsvis i Afrika, och där träffar en tjugo år yngre man som överöser henne med kärlek. Som tack, betalar Ester hans biljett till Europa och försörjer hela hans familj och startar upp hans business. Då har hon liksom också lidit stor ekonomisk skada när hon efter x antal år äntligen bryter upp. Jag tipsade dock inte Lena Andersson om detta igår. 😉


8 tankar om “En kväll med Ester

  1. Det var en fantastisk bra plot må jag säga. Om inte Lena vill så skriv själv vetja!
    Jag är sååå ledsen över att jag inte kunde komma med. Hoppas vi ses en annan gång i stället. 🙂

  2. Ping: Författarfredag | Absolut ointressant

  3. Ping: Önskningar som går i uppfyllelse | Läsenär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s