Home

Jag har ju en faiblesse för att klistra upp och skriva saker på väggarna i min lägenhet, gärna stort så att det syns. Att hålla väggarna rena och vita för en eventuell försäljning och inte förstöra värdet på bostadsrätten ligger inte för mig. Jag har allt från mosaik till snäckor på väggarna och i vardagsrummet har jag klistrat upp boksidor och inte från vilken bok som helst… utan från en av mina favoriter förstås. Självklart slaktade jag inte mitt läsex utan begav mig till Myrorna för att köpa ett till. En ledtråd är att det är en kvinna, trettionånting, som beskriver verkligheten, som lever sin egen roman, bor i Stockholm, som lär sig att dyka och hittar kärleken i havet. Hon skriver också om verkligheten med hjälp av någon slags bakvänd attraktionslag. Det kunde varit jag är nog min motivering till mitt ”tapetval” 🙂

bokvägg   bokvägg2

Böcker som jag hade rensat ut och var ”på väg till återvinningen” men ändå dröjde sig kvar i hallen blev en spegelhylla. Det kändes bittert att överge min gamla kurslitteratur som gjorde mig mer intellektuell när den stod i hyllan..;) Tills jag insåg att jag aldrig mer skulle öppna den och klassiker som Shakespear på engelska och grekisk mytologi aldrig skulle läsas av mig. Men en dag när jag såg högen så visste jag plötsligt vad den kunde användas till.

bokspegel

Så, det var inte helt oväntat att sonen fick för sig att han också ville ha ”tapetserat” på väggen och det var mycket noga med vilken bok; Harry Potter skulle det vara. Jag gick både en och tio rundor till secondhandaffärerna i närheten av mitt jobb. Ingen verkar ge bort Harry Potter men tillslut hittade jag ett exemplar. Sagt och gjort, fick hjälp av älsklingen och vi målade om hans rum och slängde upp de sönderrivna sidorna. Tapetklister är superenkelt att tillverka själv av vatten, socker och potatismjöl.

boksidor    harry potter   harrypotter2

Sedan gjorde jag någonting jag inte tror att jag kommer att göra igen. Jag lade upp några bilder i facebookgruppen ”Återbruka mera” – en grupp där folk gör om gamla saker till finare och mer användbara saker. Inte alltid fint i mina ögon men jag tycker om idén att i stället för att köpa nytt använda det man redan har. Jag har aldrig sett boksidor på väggen och tänkte att det var väl ett bra återbruk av en gammal bok och ville dela med mig (självklart har jag inte uppfunnit idén, såg den i någon inredningstidning för länge sedan).

När jag vaknade på morgonen hade jag i och för sig fått många likes men också ca 500 kommentarer!!! :O En mindre folkstorm hade utbrutit i och med att jag hade förstört HPhur kunde jag behandla Harry Potter så illa?! Det kändes väldigt underligt att min sons vägg stod i centrum för alla dessa hat- och försvarskommentarer men det vart en hit här hemma i alla fall 🙂

12 tankar om “HP på väggen – en hit!

  1. Det går inte att komma till din blogg när jag klickar på bilden och jag läser om ”gravatar” – vilket är helt nytt för mig trots ett år på den här bloggen… är det möjligt att komma till din blogg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s