Home

ansvar

Det är nästan exakt ett år sedan jag träffade Ester Nilsson sist och jag har inte saknat henne det minsta! Men det klart, en uppföljning på Egenmäktigt förfarande (se tidigare inlägg) var nästan ett måste och jag hoppas att hon tjänar fett med cash på sin romanidé! Ester är här för att stanna! Och hoppas hoppas någon känner igen sig och tar tag i sitt eget liv och gör något 🙂

Lena Andersson har skruvat upp historien ett snäpp i Utan personligt ansvar, det här är som uppföljaren till Fast & Furious, lite snabbare, lite värre och lite mer av allt – här ger Ester inte bara ett år av sitt liv till en patetisk man, utan drygt tre…

På sidan två i boken (om man bortser från prologen) träffar hon Olof Sten, skådespelare och gift man. Redan när man läser om Esters förälskelse vet man att det här kommer aldrig att sluta bra… Det gör det inte heller, men hur dåligt kräver drygt  tre hundra sidors läsning. Under dessa tre hundra sidor följer jag Esters väntan och totala förnedring för att få små smulor av Olofs tid. Det är lika oförståeligt som förälskelsen i Hugo några år tidigare. Men, min analys av situationen bygger på 2,5 års egna insättningar på Banken Män att inte satsa på – så jag vill ingalunda moralisera, bara konstatera.

Jag ser fram emot att gå och lyssna på henne på Uppsala stadsbibliotek den 30 januari – förhoppningsvis blir jag lite klokare på vad som driver henne i sitt författarskap.

Vågar man hoppas på att Ester gör ett tredje försök att inleda en relation?! Kan framföra till Lena Andersson på Uppsala bibliotek att handlingen skulle kunna förläggas utomlands – Ester kan ge upp hela sitt liv i Stockholm för ett liv på annan kontinent – kanske kan hon bli hemmafru, inlåst och av med alla sina pengar under, låt säg, en tioårsperiod?! 😉

En notering bara; om Ester Nilsson verkligen var en maratonlöpare (som sprang på anmärkningsvärda 3.45.27), hur kommer det då sig att löpningen inte ens finns med i hennes liv fem år senare? Där finns överhuvudtaget ingen träning. Personer förändras inte hur som helst. Den detaljen borde Lena Andersson ha tänkt på.

4 tankar om “Utan personligt ansvar

  1. Hörde att det inte skulle bli fler böcker om Ester. Kanske för att dom handlar om henne själv, att hon blivit klokare? Synd. För det finns en igenkänningsfaktor hos Ester som får mig att tänka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s