Home

bali ris    blom bal    eat pr

gör sig inte alls på svenska, om man alltså översätter Eat Pray Love direkt och det förstod såklart förläggaren och det blev Lyckan, kärleken och meningen med livet när boken skulle översättas. Filmen fick ha kvar sin engelska titel och jag hamnade återigen i soffan framför den igår kväll och jag funderar på varför jag väljer att se om den då och då. Den hamnar i samma kategori som Sex and the City, där jag har sett alla säsonger både tre och fyra gånger. Jag kan avsnitten utantill. Måste ses ensam och gärna med ett glas vin och så kan jag gråta en skvätt när någonting är extra sorgligt. För det mesta är det inte det minsta sorgligt. Detta förstår ingen man och ingen av mina väninnor verkar ha den här läggningen 😉

Jag funderar också på om det är en slump att jag både åkt till Italien och Bali det här året, men jag tror inte på slumpen. Bali och Italien har någonting gemensamt och det är skönheten. På Bali finns blommorna, träden, naturen och offren till gudarna, husen, möblerna – mitt på en skräpig gata kan en underbar liten blomsterkorg ligga som ett konstverk. Någon trampar på den men imorgon kommer en ny. Vi bor i världens vackraste hus med utsikt över risfälten och dörr i utsirat guldmålat trä. Tittar man noggrannare håller hela kåken på att vittra sönder och detaljerna är rostiga, men det spelar ingen roll för det är vackert.

Innan Elisabeth Gilbert – Liz – kommer till Bali lär hon sig italienska i Rom. Jag har bara varit på Sicilien men det är en av de vackraste platserna jag varit på och det är inte för de vackraste vyerna, eller stränderna, utan detaljerna som husfasaderna, färgen på vattnet, ljuset, kvinnorna som flanerar förbi på kvällarna. Maten är ett konstverk i sig, jag har aldrig ätit så gott på någon semester och när jag ser Liz äta och äta och äta längtar jag tillbaka.

picknick    lunch ita     frukost it

Hon söker efter kärleken genom att först äta och sedan be och visst finns där en man som väntar där i slutet, det är ändå en amerikansk feel good-film men det är inte mannen som är grejen, det handlar om att älska sig själv och att älska livet. Och för det behövs balans: vänner/familj, andlighet, skönhet och god mat. Mer behöver man inte för att njuta av lyckan.

10 tankar om “Äta Be Älska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s