Home

bild 1

tänker jag ofta och glömmer lätt bort att jag själv är en. Jag gömmer mig med ursäkten att jag inte är född här men snart har jag bott här halva mitt liv och Stockholm är definitivt den stad där jag har bott längst, så den duger inte riktigt…

Som vanligt tar jag en sväng in i ”bokrummet” i tvättstugan för att se om någon lämnat något bra sedan sist jag tvättade och jag hittar Jesper Walderstens Tack för senast din djävel!; en ”bilderbok”, fast så får man inte säga, en bok med illustrationer, av en av Sveriges mest kända illustratörer. Jag har vaga minnen av hans teckningar i DN på Stan men jag kan inte påstå att jag känner igen dem när jag bläddrar i boken.

Fördelen med bilderböcker är att man snabbt bläddrar igenom dem och skrattar till lite då och då, förhoppningsvis hela tiden om jag har betalt fullt pris för den. Fast jag ser att den är slut på förlaget, så det blir till att köpa begagnat i så fall. Men jag donerar gärna mitt tvättstugeex till bättre behövande 🙂

bild 2   bild 3(1)

Stockholmaren är stressad, varje minut är viktig.

bild 4

Stockholmaren pratar mycket i sin mobiltelefon (men här märks det att boken är från början av 2000-talet, när det var något speciellt att prata i just mobiltelefonen).

  bild 1(1)      bild 5

Stockholmaren dricker mycket alkohol och får sedan ångest över det.

bild 2(1)

Stockholmaren är desperat singel – därav stressen och alkoholen.

Mycket komik ligger i igenkänningsfaktorn och pinsamma kollektiva beteenden och han sätter fingret på många obehagliga sanningar. Jag skulle dock hellre läsa om en kvinnlig variant, helst inte en inom mediabranchen som står och försöker se cool ut i en bar med rätt namn. Det känns väldigt 90-tal.

Jag älskar Stockholm och jag säger som i reklamen för Norrlands Guld ”Hä kan man va sej sscchhhäälllv”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s