Home

Jag kollar nattens flöde och får till min stora glädje veta att MANU CHAO kommer till Stockholm i augusti och detta är ren och skär L Y C K A! Och inte nog med det; det är kulturfestivalen så det är gratis!!

Manu Chao är ingen jag lyssnar på varje dag men ibland när jag är på humör så sätter jag på de gamla låtarna t. ex Peligro, Me gustas tu, La marea och jag lyfts till en annan nivå. Musik har ju den förmågan och det är underbart. Han sjunger på franska, spanska, engelska, portugisiska, arabiska, galiciska och jag förstår oftast bara refrängerna, men det spelar ingen roll.

Det handlar om livet och kärleken till dig, havet, resor och så en marijuanajoint på det liksom; gör det inte så komplicerat, det är väl ungefär vad man behöver – minus marijuanan då, man är ju svensk 😉

Me gustan los aviones, Me gustas tu.
Me gusta viajar, Me gustas tu.
Me gusta la manana, Me gustas tu.
Me gusta el viento, Me gustas tu.
Me gusta sonar, Me gustas tu.
Me gusta la mar, Me gustas tu.

Det handlar också om människors frihet och tillsammans ska vi enas och göra revolution och jag kan förstå varför latinamerikanerna älskar honom; han sjunger för dem och han sjunger för oss alla. Det finns ett hopp om ett bättre liv, utan krig och diktatorer, ett liv där vi lever för det vi älskar.

    Alias Manu Chao: From the <i>Patchanka</i> liner notes

 

2 tankar om “En lycklig morgon Me gustas tu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s