Home

hos pia 2

När man kommer hem till någon som har ett hem som lever, som är fyllt med böcker, fotografier, konst, foton, souvenirer och framför allt massa personliga minnen från livet. När man äter lunch med balkongdörren öppen och luften är ljummen och rummet fylls av röster från barn som leker på gatan nedanför och låg musik ramar in samtalet som nästan genast kommer att handla om böcker. När man har läst samma men hon så mycket mer, hon är nästan trettio år äldre och när man inser att man tänker så lika om vissa saker att det blir självklart. Då fylls jag av inspiration och lycka och känner att allting är möjligt, att allting ligger framför mig. Jag köper hennes bok Vittre till kompispris och jag ska börja läsa ikväll. Jag får låna Karin Alvtegens Fjärilseffekten och den vill jag också läsa. Vill också läsa klart Åldrandets gåta som jag skrev om sist. Jag vill också fixa hemma och fortsätta med mosaiken. Jag får lust att börja måla. Jag vill skriva klart alla påbörjade bokprojekt som väntar på bättre tider.

Jag hinner inte jobba! Jag hinner inte gå på sonens klasspicknick!

hos pia 3

Av någon anledning är det många äldre kvinnor runt om mig just nu och det tror jag inte är en slump och jag lyssnar på deras historier. Det är skönt att också ha en historia, att plötsligt ha erfarenheter som gjort mig klokare. Att kunna se tillbaka och vara tacksam för det jag lärt mig. Och det jag är mest tacksam är att jag är FRI och just en sådan sak; att åka till en väninna och äta lunch och inte behöva titta på klockan och skicka sms om exakt när jag kommer hem, det är underbart. Det är också underbart att inte bli utfrågad om hur vi känner varandra och exakt vad vi pratade om. Det är underbart att kunna läsa vad jag vill, utan att få titeln och innehållet tolkat av någon som i princip aldrig läst en bok i hela sitt liv, men som upplever böcker som ett hot mot honom. Och det är det ju, för ju mer jag vet desto mindre har han att komma med. Nu är jag mest fascinerad över att det är så lätt att bli trollbunden av  ”kärleken”.

Nu är han min historia och om jag lyssnar på kvinnorna runt omkring mig så är jag inte ensam om mina upplevelser. Vi är hur många systrar som helst som har mycket att lära av varandra och om vi bara stannar upp och lyssnar, och framför allt lyssnar på vår egen intuition så blir livet enklare. Och vackrare.

 

 

16 tankar om “Systerskap

  1. Jag tänkte när jag såg bilden på facebook att hennes hem såg så härligt ut. Som om det faktiskt bodde någon där och jag kände mig en smula avundsjuk för att du verkar känna så många intressanta människor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s