Home

… skulle jag vilja gå med i en bokcirkel. Jag förstår inte varför jag inte gjort det tidigare! Hade en otroligt trevlig kväll med en väninna igår och som vanligt hann vi avhandla både vardagen och meningen med livet. Det är en gåva att få ha inspirerande vänner, och som tur är har jag flera, till exempel Maria. Jag har även turen att ha fantastiska kvinnliga kollegor på jobbet och våra luncher kan vara otroligt inspirerande. Det är inget fel att prata kläder och tv-program men att ibland diskutera en bok som alla har läst och nästan bli osams i våra åsikter lyfter tanken.

Det är viktigt att lyfta tanken och jag tror det är omöjligt utan input; det kan vara böcker, tidningar, filmer, musik, möten med nya människor, resor… Som jag läste i Munken som sålde sin Ferrari, och det var för övrigt hon som lånade mig den som åt middag hos mig igår; alla kloka tankar är redan tänkta, det är bara att gå till ett bibliotek och ta del av dem… Det kan ju låta lite deprimerande; det finns ingenting nytt i världen, inget utrymme för mig att tänka och skriva något som ingen annan redan gjort, men jag tror man ska se det som en tröst; att vi människor kan känna igen oss i varandra och mota bort ensamheten. Och hur ska jag kunna utvecklas om jag bara tänker mina egna tankar..?? Att utvecklas är ett av livets mål; att lära sig saker och att vara på väg mot ett bättre tillstånd, om jag vill vara andlig kan jag kalla det att bli en del av världsalltet. Det är svårt att ignorera att man är en av nästan tio miljarder andra individer på denna jord och vad spelar en liten pyttemyras tankar och handlingar för roll..? Det spelar stor roll för mig och det räcker.

Så 2014 är året jag startar en bokcirkel om jag inte snubblar över en redan existerande.

3 tankar om “På tal om böcker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s