Home

thulin

Antingen har man det eller så har man det inte. Eller så jobbar man på saken genom att exempelvis läsa Camilla Thulins Stil. Jag kan i och för sig inte komma på någon bekant eller arbetskamrat som har gått från stillös till stilfull. Inte för att det spelar någon roll, det är ju bara kläder men ändå, det är roligt med kläder och utseende. Jag läser gärna böcker om stil eller tittar på gör-om-mig-program på tv.

Jag var hemma hos en väninna igår och jag fick låna hennes signerade exemplar. Hon är en sådan där kvinna som alltid ser fantastisk ut, det vill säga har stil, oavsett vad hon har på sig. Och jag har rest med henne; hennes resväska är halvfull. Enkla kläder i svart, brunt och beige och alltid ett rött läppstift. Jag vet att hon oftast köper billiga kläder och hon såg fantastisk ut redan innan hon köpte Thulins bok. Hon inspirerar.

Jag har också en annan väninna som ”håller på” och läser Stil. Det har hon hållit på med i ungefär ett år nu och hon försöker verkligen, men det är inte lätt. Det svåra verkar vara att veta vad man gillar, vad man passar i och vad som passar med det man redan har i garderoben. Jag vet inte varför så många är så ängsliga och varför det oftast blir fel. Hon har en massa vackra kläder i sin garderob, jag har själv varit med och gallrat bort noppiga saker, men ändå får hon inte till det.

Thulin propagerar inte för att shoppa loss ohejdat, utan hon skriver mycket om kvalité, köpa begagnat och byta med väninnor. Visst föreslår hon lågpriskedjornas utbud men hon framhåller att kvalitetsplagg håller en livstid om man sköter om dem rätt. Boken är från 2006 och den känns något mossig, särskilt bilderna. Det finns visst en uppdaterad version och den är säkert bättre.

Camilla Thulin själv är den som är vackrast och hennes kläder är fantastiska. Jag hade dock gärna sett en osminkad Camilla Thulin i fula kläder ”före” och ”efter” i stället för modeller.

thulin2        thulin3      thulin4

Sist jag flög till Istanbul stod hon där på flyget med sin man, skådespelaren Johan Rabaeus, på lågprisbolaget Pegasus. Hon hade en vacker grön kappa och samma sminkning och knut som på bilderna ovan och hon såg fantastisk ut. Hennes man var dock klädd i uttvättade svarta mysbyxor och t-shirt som framhävde ölmagen och den hade jag tillfälle att studera närmare när han högröd i ansiktet passerade förbi några gånger till toaletten. Jag blev glad över att se att även den perfekta har skavanker! 😉

 

 

2 tankar om “Stil

  1. Jag vill hellre vara stillös än att köpa kvalitetskläder som håller i flera år. Fast vänta nu -betyder det att mina HM/ELLOS prylar som jag haft sedan 2001 kvalitetsplagg? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s