Home

Bild

ja, då läser man inte.

Men om man läser då hinner man läsa en hel del. Jag vet inte hur mycket folk snittar på varje vecka men säg att man läser långsamt och lite, vi säger kanske 10 sidor om dagen. Det blir 70 sidor i veckan och på tre veckor har man läst ut en normaltjock bok. På ett år hinner man, om man läser lite extra på semestern, med runt 20 böcker. 20 böcker med tankar, levnadsöden, händelser, fakta eller what ever. Man behöver inte vara geni för att räkna ut att det på fem år blir 100 böcker och på 10 år 200 böcker.

Och det är ju då det intressanta slår mig; den som inte läser, vad har den då missat under dessa år..? Eller under sitt liv.

Idag är det världsbokdagen. Får det människor att läsa mer? Jag vet inte. Jag vet att det delades ut gratis böcker till ungdomar när jag jobbade i grundskolan. Jag har inget minne av att de böckerna lockade särskilt, men några av mina bästa minnen är när en elev upptäcker glädjen i att läsa. När jag kunde locka ovilliga tonårskillar att streckläsa en bok, då visste jag att det barnet, den människan hade fått någonting som är värt mycket i livet.

Jag levde två år med en man som inte läste och aldrig hade gjort det. Han såg böcker som ett hot. Det klart det var. Ju mer man läser desto mer inser man om världen och människor runt omkring sig. Långt efter insåg jag hur lite han egentligen visste om saker och ting. Han var 36 så det blir vi säger 26 X 20 = 520 böcker han borde ha läst.

 

 

2 tankar om “Om man inte läser…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s