Home

blogg 9

runt i huvudet och ligger än här och än där i lägenheten, väskan… När jag läser fem böcker samtidigt; ”The other side of Israel” (Susan Nathan), ”Var det bra så?” (Lena Andersson), ”Alltings början” (Karolina Ramqvist) och tvångsläser den LÄTTLÄSTA versionen av ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” (Jonas Jonasson)  för nu måste jag verkligen hitta en klassbok som alla kan läsa i min sfi-grupp, och jag kan tillägga att jag fastnade inte för originalversionen heller men filmen var väldigt rolig, så jag tänker att den skulle kunna fungera. Och så den tråkigaste av alla; ”Formativ bedömning i praktiken” (Helena Wallberg) som jag tröttnade på redan innan jag började. Orkar inte med en bok till av en perfekt lärare som aldrig kan skriva om vad som inte funkar!

Det känns lite som när jag är på buffé och vill äta allt men magen har sina begränsningar. Nämnde jag att jag har en hel hög med olästa böcker som väntar..? Jag tror jag ska undvika bibliotek och bokhandlar ett tag framöver. Och lördagsförmiddagen ska vikas åt ”The other side of Israel” som är en fantastisk bok om en 50-årig brittisk judinna som tar sitt pick och pack och slår sig ner i en palestinsk stad i Israel och jag älskar att jag förstår i princip allt av hennes engelska språk! Jag undviker annars att läsa på engelska, orkar inte anstränga mig. Såg att Ordfront har gett ut den på svenska. Hon vänder ut och in på alla sina egna och andras fördomar och även om jag bara läst knappt en tredjedel så förstår man att ”dom” är lika goda människor som ”vi”. Om bara människor kunde tänka så, då skulle världen se annorlunda ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s